Izbjeljivanje zubi

Vaš osmijeh govori o vama više nego ijedna druga fizička osobina. Osmijeh je prva stvar koju ljudi oko vas primijete, a ako je lijep daje vam samopouzdanje i utiče na otvoreniju i bolju komunikaciju s drugima. Zamislite sve dobre promjene koje bi vam blistaviji, bjelji osmijeh mogao donijeti.

Zašto zubi tamne i kako izbijeliti zube najčešća su pitanja koje nam pacijenti postavljaju. Geni koje nosite, prirodno trošenje zubne cakline i nezdrave navike u prehrani i načinu života glavni su odgovori, a izbjeljivanje zubi najčešća preporuka za rješenje problema. 

Bijeli zubi oduvijek su bili dokaz zdravlja i adut ljepote, a o važnosti njihove higijene učimo od najranije dobi. No, koliko god da vodili računa o zdravlju svojih zubi, činjenica je da je njihova boja genetski određena i da s godinama poprima tamniju nijansu. Jednostavno rečeno, prirodna boja naših zubi ovisi o sastavu, građi i gustoći gradivnog tkiva zuba (dentina), a s godinama tamni jer caklina trošenjem postaje tanja i do izražaja dolazi boja dentina koji se nalazi ispod cakline.

 Prije izbjeljivanja zubi obavezno je napraviti temeljito čišćenje zubnog kamenca I pjeskarenje, čime zubi mogu postati I nijansu svjetliji.