Najbolji mogući savjeti da imate “hollywoodski osmijeh”

Velika većina ljudi želi imati što ljepše zube i “hollywoodski osmijeh”. Poslušajte nekoliko savjeta i budite sigurni da isti možete postići!

IZBJELJIVANJE ZUBI

Vaš stomatolog može vam ispolirati zube, ukloniti kamenac i nastale mrlje. Redovno čišćenje zubi spriječit će bolesti desni i umanjiti opasnost od gubitka istih. Izbjeljivanje i redovno čišćenje zubi kod stomatologa može preventivno djelovati na bolesti srca, dijabetesa, upale pluća, a u nekim slučajevima i određenih vrsta kancera.

KVALITETNA VODICA ZA ISPIRANJE

Koristite li antibakterijska sredstva za ispiranje usta? Ako je vaš odgovor da, savjetujemo Vam da redovno ispirete usta sa kvalitetnom vodicom za ispiranje. Na ovaj način ćete održati osjećaj svježine u ustima. Važno je napomenuti da koristite vodicu koja ne sadrži alkohol.

ČISTITE TALOG NA JEZIKU

Budete li redovno čistiti (ovo možete raditi i četkicom za zube), uklonit ćete ostatke hrane, bakterije i sluz koji se nakupljaju na površini jezika. Osim čišćenja riješit ćete se i neugodnog zadaha!

HRANA I PIĆE

Obojene namirnice kao što su crno vino, čaj ili kafa mogu promijeniti boju zubima i stvoriti mrlje na zubnoj caklini.

ODMAH PRESTANITE PUŠITI

Za pušače ovo se čini kao “nemoguća misija”, na putu do ostvarenja željenog cilja i “hollywoodskog osmijeha” potrebno je da se odreknete i cigara. Osim što pušenmje uzrokuje zdravstvene probleme, zbog ove navike će vam požutjeti zubi. Istraživanja su pokazala da su pušači skloniji bolestima desni i stomatološkim problemima od nepušača. Nije nam cilj da Vas plašimo, ali ako ste pušač prijeti vam opasnost od ispadanja zuba, kao i razne infekcije usta.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.